Днешният ден беше белязан от страшна трагедия. Пътнически автобус, превозващ 52 души,

...
Днешният ден беше белязан от страшна трагедия. Пътнически автобус, превозващ 52 души,
Коментари Харесай

Политически реакции след трагедията на АМ „Струма”

Днешният ден беше белязан от страшна покруса.  Пътнически автобус, пренасящ 52 души, се възпламени на автомагистрала " Струма " .

45 души починаха , седем души са оживели . Инцидентът е станал малко след 02.00 часа тази заран край Боснек. Политици от разнообразни партии изрекоха съболезнования към околните на починалите и приканиха за примирение.

" Изразяваме съболезнования от името на партия ГЕРБ на околните на жертвите от случая на " Струма ". Всички опити в този ден за клевети, че повода е в пътното трасе и настилки, изразена от кмета на Перник и служебни министри, са надълбоко неверни. Апелирам всички политици да схванат, че изборите завършиха. Внушенията няма да върнат погубените човешките животи. Сега би трябвало да се подсигурява обективно, транспарантно и почтено проучване. Трябва да се носи отговорност, в този момент е време за примирение. Тъй като обстоятелствата са най-важни, когато се търси отговорност и се служи с внушения, в този момент ще ви срещнем с обстоятелствата ", заяви  Десислава Атанасова  от ГЕРБ на брифинг в централата на партията.



Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също изрече своите съболезнования в профила си във Facebook.

" Черни 24 часа за България! 9 души починаха при пожар в село Рояк. 45 жители на Северна Македония загубиха живота си в горящ автобус и злополука на автомагистрала “Струма ”.254 жертви от COVID-19. Съболезнования на околните им. Бог да елементарни всички! ", написа той.

И водачът на Вътрешна македонска революционна организация  Красимир Каракачанов изрази страстите си по отношение на нещастието във Facebook.

" Ужасяващо, тежко и неясно. Нямам думи, с които да изкажа тъгата и болката си от страшния случай на автомагистрала " Струма " преди часове. 45 души, измежду тях и невръстни деца си отидоха от този свят по нечовечен метод. Наши братя и сестри от Македония. 9 индивида починаха нощес при пожар в с. Рояк. Смирение. Само това мога да кажа. Бог да ги елементарни! ", написа той.

И водачът на " ИТН " Слави Трифонов качи прочувствена обява във Facebook във връзка с трагедията на Автомагистрала " Струма ".

" Преди години пред очите ми стана злополука. Аз бях една от първите коли, които бяха наоколо дo злополуката. Пострадалото момиче беше 16-годишно. И умря в моята кола на път за болничното заведение. Това се случи на морето. Между Бургас и Поморие. На пътя беше останала една от нейните джапанки. И до ден сегашен ми е мъчно да виждам джапанки. Тази покруса през днешния ден е неописуема. 46 починали. 12 деца. Всички сме хора - няма значение от каква народност и от каква вяра сме. Знам, че всички състрадавате и съчувствате, тъй като сме хора. И от двете страни на границата думата БОЛКА звучи и се написа по един и същи метод. А и тази гадна сентенция, че нещастието в никакъв случай не идвало единствено. Българите, които изгоряха в старческия дом… Толкова е тъжно. Така че още един път – страданието няма народност, вяра и цвят на кожата. Всички сме хора. Светла им памет на всички починали ", написа той.

Съболезнования към фамилиите на починалите в злополуката на Автомагистрала " Струма " изрекоха и от " Продължаваме Промяната " .

" Целият екип на " Продължаваме Промяната " изрича своите най-искрени съболезнования на околните на починалите при този нечовечен пътен случай.
Тази неописуема човешка покруса не трябва да бъде политизирана, само че сигурно би трябвало да бъде разследвана и резултатите от това следствие да бъдат обществено оповестени във допустимо най-кратък период. Длъжни сме освен да разберем аргументите за случилото се, само че и да създадем всичко по силите ни сходни нещастия в никакъв случай повече да не се случват.
Съвещанията на плануваните за днешния ден експертни групи по основаване на съдружно държавно управление ще стартират с едноминутно безмълвие в памет на починалите.
Обезпечаването на пътната сигурност и опазването на човешкия живот ще бъдат същински приоритет на идващото ръководство ", се споделя в прессъобщението.



От партия " Възраждане " предложиха държавното управление да обяви ден поради нещастието на Автомагистрала " Струма ".

" Вече повече от 100 години България и Македония са разграничени, само че историческата ни участ да бъдем един народ в две страни не ни изоставя и в положително, и в зло.Само в границите на по-малко от 24 часа две нещастия лишиха по безразсъден метод живота на доста български и македонски жители. Орисани да бъдем дружно даже и в нещастието, дано бъдем дружно и в тъгата си ", гласи известието. Призоваваме българското държавно управление да разгласи ден на национален печал и обща респект към неуместно отишлите си от този свят наши сънародници от двете страни на българо-македонската граница. Бог да елементарни починалите! ", обявиха още от партията.
 

.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР